Warsztaty kulinarne

|

kategoria:

Z życia szkoły
Zachowaj Trzeźwy Umysł

W dniu 9 czerwca, w ramach kolejnej edycji kampanii „Zachowaj Trzeźwy Umysł”
odbyły się warsztaty kulinarne „Zdrowy i kolorowy talerzyk” dla dzieci przedszkolnych oraz uczniów szkoły podstawowej. Warsztaty zorganizowały panie psycholog i pedagog szkolne oraz Pani Ewa.
Uczniowie oraz przedszkolacy tworzyli według własnego pomysłu kolorowe kompozycje z pokrojonych warzyw na papierowych talerzykach. Poza świetną zabawą, kształtowaniem wyobraźni twórczej utrwalali również zasady zdrowego odżywiania – jakże ważne dla naszych młodych smakoszy.
Bardzo dziękujemy paniom organizatorkom za super zajęcia.

Warsztaty rozpoczęły zdrowy tydzień w ramach tegorocznej kampanii „Nie czas na nudę!”, podczas którego zostały zaproponowane naszym uczniom i przedszkolakom:

  • aktywności ruchowe każdego dnia
  • gry i zabawy o tematyce owoców i warzyw (również on-line)
  • piosenki i bajki o tematyce owoców i warzyw
  • wykonanie prac plastycznych (narysowanie wybranego warzywa lub owocu)

Dzieci mogły również skorzystać z: PROPOZYCJI GIER ON-LINE O TEMATYCE OWOCÓW I WARZYW – wszystkie gry zamieszczone zostały na stronie internetowej szkoły

warsztatyzachowaj trzeźwy umysł

Inne wpisy z tego tematu

Nabór dzieci do Programu Kompleksowego wsparcia dla rodzin „Za życiem” 2022-2026
Wycieczka do Sztolni Królowa Luiza w Zabrzu
Skip to content